MG 8011

Ambulant Alkoholbehandling

Benægtelse af alkoholisme

Benægtelse er en af hovedårsagerne til, at millioner af mennesker ikke får behandling for alkoholisme. Nogle personer vil forsøge at rationalisere deres drikkeadfærd.

For eksempel kan du beskylde andre mennesker eller visse omstændigheder for måden, hvorpå du drikker alkohol. I stedet for at anerkende de problemer, du oplever ved alkohol, bliver du defensiv eller rationalisere dit forbrug, når nogen udtrykker bekymring over dit drikkemønster.

Ved at nægte at anerkende de negative konsekvenser af alkohol forhindrer du dig selv i at leve et sundt og ædru liv.

Jeg vil derfor på det kraftigste anbefale dig at gøre noget ved det nu! Du har mit ord på det kun vil blive værre og jo længere tid der går – jo svære vil det være at komme ud af dit alkoholmisbrug og, hvad værre er, konsekvenserne vil med sikkerhed eskalere!

Derfor om det er gennem mig eller en anden form for behandling vil jeg opfordre dig til at gøre noget ved dit problem.

MG 8060
MG 8023

Erkende alkoholisme

Der er flere screeningsværktøjer, der hjælper med at bestemme, om nogen lider af alkoholisme. Et værktøj kaldes CAGE - et spørgeskema, der måler sværhedsgraden af ​​et drikkeproblem. Hvis du svarer "ja" på to eller flere CAGE-spørgsmål, har du med stor sandsynlighed en udfordring med alkohol

De fire CAGE-screeningsspørgsmål er:

 • Har du nogensinde følt, at du skulle skære ned på mængden af alkohol?
 • Har folk irriteret dig ved at kritisere dit drikkeri?
 • Har du nogensinde følt dig dårlig eller skyldig over dit drikkeri?
 • Har du nogensinde haft behov for at drikke om morgenen for at stabilisere dine nerver eller komme dig over tømmermænd?

Vær opmærksom på, at et mildt eller moderat alkoholmisbrug let overses. Hvad der dog kan forekomme som et mindre problem, kan blive farligt over tid.

Disse tidlige advarselstegn bør ikke ignoreres. Jo tidligere du søger hjælp, jo hurtigere vil du komme tilbage til de ting, du nyder mest i livet. Ligegyldigt hvor lille et drikkeproblem kan synes at være, bør alkoholmisbrugssymptomer ikke ignoreres.

Hvis du eller en du kender kæmper med alkoholisme, bør I søge hjælp.

Kontakt og hør mere

Hyppige symptomer på alkoholmisbrug

Hvis alkoholmisbrug forbliver ubehandlet, kan det hurtigt komme ud af kontrol. Når alkoholmisbrug begynder at påvirke en persons liv og forårsager skade, diagnosticeres det ofte, som alkoholisme.

At genkende advarselssymptomerne for alkoholmisbrug og få den rigtige behandling kan gøre en markant forskel i vejen ud af alkoholmisbrug.

Nogle af de mest almindelige symptomer på alkoholmisbrug er:

 • Forsøg på at kontrollere mængden af alkohol, der drikkes og hyppigheden heraf
 • Oplever midlertidige afbrydelser eller hukommelsestab
 • Udviser tegn på irritabilitet og ekstreme humørsvingninger
 • Begrunder sit drikkeri med undskyldningen om at det er for at slappe af, håndtere stress eller føle sig normal
 • Prioritere at drikke og negligere dagligt ansvar og forpligtelser
 • Isolere sig fra venner og familiemedlemmer
 • Drikker alene eller i hemmelighed
MG 8022

Har du brug for min hjælp?

Book en GRATIS forsamtale og få en uforpligtende snak om din udfordring og mulighederne for hjælp.

Kontakt mig her

MG 8064

Ambulant behandling

Ambulant behandling af alkoholmisbrug kan være en ideel mulighed, hvis du har motivationen til at blive ædru, men ikke kan tage orlov fra arbejdet, forstyrre skoledeltagelse eller være væk fra andre former for ansvar for at blive indskrevet på et rehabiliteringscenter (døgnbehandling).

Men den mest effektive behandling - uanset om det er indlæggelse eller ambulant rehabilitering - afhænger af sværhedsgraden af ​​dit alkoholmisbrug, og om du også oplever relaterede medicinske eller mentale sundhedsmæssige komplikationer.

Afhængighed af alkohol eller andre stoffer betragtes som en spektrumforstyrrelse, hvilket betyder, at tilstanden kan klassificeres som mild, moderat eller alvorlig.

Behandlinger til rehabilitering af alkoholmisbrug fungerer et ambulant forløb bedst for dem med et mildt eller moderat alkoholmisbrug. Et døgnprogram er bedre egnet for individer i den mere alvorlige ende af spektret.

Ambulant behandling ved Psykolog Mikael Borup-Nielsen

Vi tilbyder ambulant alkoholbehandling, til dig, som har et mildt eller moderat misbrug af alkohol og som ikke oplever abstinenser, der kræver medicinsk behandling.

Med henblik på at finde ud af om vores tilbud er noget for dig, tilbyder vi en gratis og uforpligtende samtale af en times varighed.

Du vil gennem denne samtale få muligheden for at spørge konkret ind til alle de spørgsmål, som vil opstå i forbindelse med at du tager beslutningen om at gøre noget ved dit alkoholmisbrug.

Dette er en stor beslutning, men kan være noget af det bedste du har gjort for dig selv og dem omkring dig i mange år. Under samtalen vil vi I detaljer præsentere dig for behandlingens forløb herunder, hvilken filosofi som ligger bag vores tilgang til behandling af alkoholmisbrug.

Vores tilbud er et alternativ til de kommunale ambulante tilbud, som ofte også har gode tilbud og det skal retfærdigvis nævnes at de er gratis, hvor du hos os selv skal betale for din behandling.

Du vil hos os opleve et diskret, anonymt og ikke mindst meget professionelt behandlingsforløb. Et forløb, som udover at være professionelt også vil være præget af et meget højt engagement, et oprigtigt ønske om at hjælpe dig, som du vil mærke gennem omsorg, nærvær og ikke mindst også en god portion humor.

Forløbet

Selve forløbet løber over 10 uger, hvor vi hver uge mødes en hverdagsaften i 2 1/2 time. Disse aftner vil bestå af et gruppeforløb bestående af 3 til max 8 personer i samme situation, som dig selv. Filosofien og tanken bag dette gruppeforløb vil vi præsentere for dig under vores gratis for samtale.

Udover gruppeforløbende, der løber en aften, hver uge i de 10 uger - tilbydes du 3 individuelle samtaler af en times varighed. Disse samtaler vil overordnet blive anvendt til at snakke om dit forløb. De vil også kunne anvendes til, hvis du ønsker at inddrage din mand/kone/kæreste/børn eller andre tæt på dig, som du ønsker at inddrage i dit behandlingsforløb.

Grupperne og de individuelle samtaler vil blive faciliteret af Psykolog Mikael Borup-Nielsen og Sygeplejerske, Sanne Rasmussen, som begge vil deltage i Grupperne. De individuelle samtaler vil afhænge af samtalens karakter om, hvorvidt det er Mikael eller Sanne, som deltager.

Mikael er udover at være uddannet psykolog ved Århus Universitet også er uddannet misbrugsbehandler ved (www.hazeldenbettyford.org) I USA.

MG 8106

Til dagligt fungerer Mikael, som privat praktiserende psykolog, hvor han tilbyder psykologhjælp til blandt andet depressioner, stress, eksistentielle problemer og andre former for livskriser. Udover arbejdet i sin egen praksis er Mikael ansat ved Horsens Psykiatriske sygehus og er tilknyttet de to sengeafsnit. Mikael har udover selv at have haft afhængighed meget tæt inde på livet, som ung i mange år arbejdet inden han blev privat praktiserende psykolog med behandling af mennesker med misbrugsproblemer.

Sanne er uddannet Sygeplejerske og har i mange år arbejdet inden for psykiatrien og har et stort kendskab til følgerne af alkoholmisbrug. Sanne er i dag ansat i privat regi (privat praktiserende psykiater), hvor Sanne blandt andet varetager opfølgende samtaler m.m.

Den samlede pris for det ambulante behandlingstilbud er Kr. 18.700,00 som afregnes inden forløbets opstart.

Det næste 10 ugers forløb starter tirsdag den 4 februar 2020 klokken 18.30

Går du og overvejer at tage en beslutning om, at gøre noget ved dit alkoholmisbrug vil jeg opfordre dig til at benytte muligheden for en gratis og uforpligtende for samtale. Vi vil gennem denne samtale besvare alle de spørgsmål du måtte have om vores ambulante forløb. Herudover vil du få en mulighed for at lære os at kende samt få en fornemmelse af om vi er noget for dig og ikke mindst om vi kan gøre en forskel i forhold til dit alkoholmisbrug – samtalen foregår anonymt, gratis og er uforpligtende.

Bestil din samtale ved enten at ringe på telefon 20273767 eller skriv til psykologmbn@gmail.com